A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Проект «Карпатські лісові школи – пілотне співробітництво для збереження природи та екологічної освіти»

Дата: 29.07.2021 10:23
Кількість переглядів: 33

Проект виконується Туристичною асоціацією Івано-Франківщини за співфінансування Європейського Співтовариства в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна на 2014-2020 роки. Партнерами проекту є Відділ регіонального розвитку та будівництва Долинської РДА, Вигодська селищна рада та адміністрація Марамуреського гірського природного парку (повіт Марамуреш, Румунія).

Проект передбачає створення інноваційного відкритого освітнього простору для вивчення дикої природи поруч із гідрологічною пам’яткою природи - болотом Ширковець, обладнаного пішохідними містками, оглядовими вежами, інтерпретаційними панелями. У Центрі спадщини Вигодської вузькоколійки буде відкрито екологічний клас, а біля Центру споруджено інтерактивний павільйон-репродукцію елементів лісової екосистеми.

Лісова школа – це натхнення, орієнтоване на дитину, що пропонує можливості для цілісного розвитку шляхом регулярних занять. Це довготривала програма, яка підтримує гру, даючи пізнання та навички виживання у природному середовищі. Це розвиток дитячої впевненості та підвищення самооцінки учнів, завдяки здобутому практичному досвіду в природніх умовах.

Уроки Карпатських лісових шкіл – це відкриття світу дерев, звірів та птахів, які поєднані з розвитком мовлення вивченням історії карпатського лісівництва, практичним знайомством з географією місцевих ландшафтів, математичними підрахунками популяцій, фізкультурними вправами, що дозволяють долати лісові перешкоди та гірські вершини тощо.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень