A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Утопія сьогодення - реальність майбутнього

Дата: 12.12.2022 13:50
Кількість переглядів: 9

Відділ освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради в особі головного спеціаліста Наталія Футерко успішно виходить на міжнародну арену молодіжної політики. З 8 до 11 грудня 2022 року відбувався молодіжний обмін "Молодь для міста, місто для молоді" у м. Осло, Норвегія (організатори - Європейський центр Вергеланда у партнерстві з Центром міжнародної співпраці Адміністрації міста Любліна).

В заході взяли участь представники України, Польщі та Норвегії. Учасники обговорювали питання інклюзії, прав людини, ядерного роззброєння (ICAN Norway), механізми впливу молоді на ситуацію в країні, ділилися досвідом створення власних ініціатив і формування молодіжних рад, поспілкувалися з правозахисницею Олександрою Романцовою (представниця українського Центру громадянських свобод, який цьогоріч отримав Нобелівську премію миру), відвідали Нобелівський центр миру, а також взяли участь у марші підтримки прав людини.

Всі ці події відбувалися до міжнародного Дня захисту прав людини, тому контроверсійність цьогорічної премії, перламутрово-сірі хмари, крижане море Норвегії і відвідані події змусили учасників по-особливому відчути важливість слів: "Ніхто не планує здаватися", які написані біля входу до Центру.

Щиро сподіваємося, що скоро такі обміни відбуватимуться в Україні, іноземці приїжджатимуть вивчати шлях до демократії у Вигодську ТГ, а Молодіжна рада Вигодської селищної ради організовуватиме заходи такого рівня.

А тим часом готуємося до модерування і представлення нашої громади на обласному молодіжному форумі "ТИЗМІНИ".


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень