A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Рекомендації щодо здорового харчування

Дата: 20.10.2022 16:22
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я школярів, підвищення опору  організму до хвороб і, як наслідок, успішного навчання є повноцінне і здорове  харчування. Це не тільки збалансований раціон споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів та мікроелементів, але й культура харчування, здоровий спосіб життя.

 Питання якості шкільного харчування дуже важливе для нації, яка прагне, щоб діти росли здоровими. Впровадження у повсякденне життя головних принципів повноцінного здорового харчування – основна мета започаткованої Урядом та підтриманої першою леді Оленою Зеленською реформи харчування у школах. Реформа має змінити не лише те, що подають до столу, а й саму культуру харчування маленьких та дорослих українців, їх харчові звички. Це – не просто реформа харчування, а реформа мислення: від миттєвого задоволення до усвідомленого та уважного підходу до потреб свого організму, душі та розуму.  

Проте в сучасних умовах, коли значна частина закладів загальної середньої освіти працює дистанційно, запровадження основних принципів здорового і правильного харчування школярів потребує зусиль від кожної сім’ї. Змінити звичні принципи харчування за один день неможливо. До мети необхідно йти послідовно. Тоді здорове харчування стане природним для кожної людини.

 

Щоденний вибір корисних продуктів харчування, дбайливе ставлення до резервів  організму, активний спосіб життя допоможе покращити здоров’я.

 

 Пропонуємо такі рекомендації щодо здорового харчування:

  • споживання адекватної кількості калорій із здорових продуктів;
  • споживання різноманітної, корисної їжі;
  • зменшення споживання солі, цукру, жирів, а також технічно перероблених продуктів і трансжирів;
  • дотримання режиму харчування (3 основні прийоми їжі і 1-2 перекуси);
  • формування здорових харчових звичок;
  • пиття достатньої кількості рідини, насамперед, за рахунок простої природної води;
  • зменшення споживання солодких напоїв;
  • дотримання правил харчової безпеки (чистота, свіжі продукти тощо);
  • фізична  активність протягом дня, не менше 30 хвилин для дорослих і 60 хвилин для дітей.

Долинський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень