A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільноїосвіти, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 13.02.2023 13:23
Кількість переглядів: 88

ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВИГОДСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільноїосвіти, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради, вул. Д.Галицького, 75, смт. Вигода, Калуський район, Івано – Франківської області, 77552, код ЄДРПОУ -  43162486.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): томатний соус, горошок консервований, огірок квашений, помідор квашений, повидло, сухофрукти, чорнослив, курага, ізюм, капуста квашена для закладів дошкільної освіти Вигодської селищної ради; 15330000-0 Оброблені фрукти та овочіза ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

Вид процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями згідно пункту 37 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положення Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі - Особливості).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.

Розрахунок потреби на 2023 рік проведено згідно заявок на продукти харчування закладами дошкільної освіти.Очікувана вартість закупівлі –270350,00 (двісті сімдесят тисяч триста п'ятдесят гривень 00 копійок)з ПДВ.

Розмір бюджетного призначення: 270350,00  грн. згідно з планом кошторисних асигнувань Замовника.

Нормативно-правове регулювання. Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами, Особливостями, та іншими нормативними документами, та іншими нормативно-правовими актами, що стосуються предмета закупівлі.

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — до 31.12.2023 р. включно.

 

ДК 021:2015 – 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі

Найменування продукції (предмет закупівлі)

Одиниця виміру

Потреба

 

Характеристика товару

Томатний соус

кг

250

Томатний соусвищогоґатунку. Масовачастка сухих речовин – 25%. Зовнішнійвигляд та консистенція: одноріднаконцентрованамасавіднапіврідкої до мазкоїконсистенції, без темного вкраплення, залишківшкірочки, насіння та іншихгрубихчастинокплодів. Смак та запах: властивіконцентрованійтоматніймасі, без гіркоти, пригару. Колір: червонийабо темно-червоний, рівномірний за всієюмасою. Томатний соус не повинниймістити: ароматизаторівштучнихабоідентичнихнатуральним, консервантів, стабілізаторів, загусників. Банка з томатним соусом не повинна бути роздутою, і на ній не повинно бути пошкоджень. Урожай 2022-2023 року.

Огірок квашений

кг

450

Мають бути виготовлені зі свіжих огірків, залиті розчином кухонної солі та піддані молочно-кислому бродінню. Зовнішній вигляд – огірки цілі, відповідні даному сорту, не м’яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Продукціямаєвідповідати ДСТУ. Без ГМО. Привозити в чистій тарі, (у закритих харчових пластикових відрах (кг). Урожай 2022-2023 року.

Помідор квашений

кг

410

Помідори солоні повинні бути цілими, чистими, середнього розміру, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, без стороннього запаху, не м'яті, не зморщені, без механічних пошкоджень. Продукти виготовлено з натуральних компонентів , без додання консервантів , штучних барвників .Тара і пакувальні матеріали повинні бути легкими, міцними, зручними, добре зберігати овочі від деформації, що особливо важливо при перевезеннях. На упаковці маркування : назва продукту,адресавиробника,датавиготовлення,склад,термін придатності Товар повинен відповідати умовам ГОСТ , ДСТУ,ТУ,що діє на Україні на момент закупки, також відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів,що передбачено чинним законодавством,в тому числі згідно Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" від 21.03.2021 № 771/97-ВР . Урожай 2022-2023 року.

Повидло

кг

100

Продукт однорідної густої консистенції, який одержують уварюванням фруктово-ягідного пюре з цукром до щільної або мазкої консистенції. Воно характеризується приємним смаком і ароматом, значним вмістом вуглеводів, розфасоване в тару із термо пластичних матеріалів. Сировиною для виробництва повидла повино бути пюре фруктове, ягідне, цукор-пісок, для деяких видів - також пектин, лимонна,сорбінова кислота. Допускаються до використання лише харчові добавки, які пройшли гігієнічну регламентацію і зареєстровані в Міністерстві охорони здоров’я. Урожай 2022-2023 року.

Сухофрукти

кг

740

Суміш: яблука, груша, абрикос, чорнослив (або інша суміш фруктів), вагові. Добро якісні сушені фрукти, чисті, сухі (вологість 14-25%), пружні, неламкі або кришаться, солодкувато кислого або солодкуватого смаку, еластичні, у воді повинні розбухати. Вони не повиннібруднити рук абоперетворюватися в грудки, якщоїхстиснути в кулаці. Запах і смак сушенихфруктівприємні, властивіданому виду фруктів, без сторонньогоприсмакуабо запаху (диму, затхлості, кислого запаху і т.п.). Не допускаютьсясушеніфруктизабруднені, загнивші, запліснявілі, ураженішкідниками, з сторонніми запахом, смаком і домішками.Продукт не повинен містити ГМО, рослиннихжирів,стабілізаторів,барвників,ароматизаторів. Товар, щопостачається повинен матинеобхіднісертифікатиякостівиробника, реєстраційнепосвідчення та висновокдержавноїсанітарно-епідеміологічноїекспертизи, абоіншійподібний документ, щопідтверджуєвідповідність товару вимогам, встановленим до ньогозагальнообов’язковими на територіїУкраїни нормами і правилами. Урожай 2022-2023 року.

Чорнослив

кг

100

Чорнослив – сушені плоди слив, без кісточки, повинніматиспецифічний (підкопчений) запах і смак диму. Плоди темно-фіолетовогозабарвлення і яйцеподібноїформи. Повиннівідповідативимогамтермічноїобробкивідповідно до вимогінструкції. Виглядвластивий сорту, без стороннього запаху (затхлості, кислого запаху тощо).  Фасуваннявід 0,5 кг абозгіднозамовленьЗамовника в поліпропіленовімішки з етикеткою, картонні ящики або в іншуспоживчу тару, яка застосовується для харчовихпродуктів. Товар, щопостачається повинен матинеобхіднідокументи, щопосвідчуютьякість.

Урожай 2022-2023 року.

Курага

кг

80

 Курага, без кісточок. Колірвідсвітло - коричневого до темно – коричневого, в залежностівід виду використаних абрикос, сухий, без ознакприсутностішкідників, без плісняви, без механічнихдомішок та сторонніхприсмаків. Смак солодкийабосолодко-кислий. Сторонніприсмаки і запахи не допускаються. Фасуваннявід 500г абозгіднозамовленьЗамовника в поліпропіленовімішки з етикеткою, картонні ящики або в іншуспоживчу тару, яка застосовується для харчовихпродуктів. Якістьвідповідно до ДСТУ абоіншихдокументів, щодіють на територіїУкраїни. Товар, щопостачається повинен матинеобхіднідокументи, щопосвідчуютьякість. Урожай 2022-2023 року.

Ізюм

кг

80

Виноград сушений, без кісточок. Зовнішній вид – масаягід сушеного винограду одного виду, сипуча. Ягодипіслязаводськоїобробки без плодоніжок. Запах та смак – властиві сушеному винограду, смак солодкийабосолодко-кислий. Стороннійприсмак та запах не допускаються. Колірвластивий сорту винограду, якийвикористовувався при приготуванні. В сушеному винограді не допускаються: ягодиякі загнили, дужепересушені; ягоди, ураженішкідниками; ознаки спиртового бродіння та плісняви. Фасуваннявід100 г до 1 кг в пропіленовімішкиабокартонні ящики.

Якістьвідповідно до ДСТУ абоіншихдокументів, щодіють на територіїУкраїни. Урожай 2022-2023 року.

Капуста квашена

кг

970

Вищого або І сорту, зовнішній вигляд – рівномірно нашаткована смужками не ширше 5 мм або нарізана і нарубана у вигляді часток різної форми не більше 12 мм у найбільшому вимірі, без великих частинок кочеригі і шматків листя. Овочеві і плодоовочеві з компонентами, прянощі рівномірно розподілені у квашеній капусті. Морква, буряк, пастернак нарізані соломкою шириною 3-5 мм або кружечками, товщиною не більше 3 мм та діаметром 40 мм. Перець солодкий, порізаної на смужки шириною 3-5 мм. Консистенція – соковита, щільна, хрустка. Запах – ароматнийхарактерний для квашеноїкапусти. У капусті з приправами і прянощами ясно відчувається аромат доданихпрянощів. Сікволодіє ароматом капусти. Смак кислувато-солонуватий, приємний, без гіркоти. Колір – Світло-солом’яний з жовтуватимвідтінком. У капусті з приправами і прянощамиможуть бути відтінки, щозалежатьвідкольорудоданих приправ і прянощів.

Якістьвідповідно до ДСТУ абоіншихдокументів, щодіють на територіїУкраїни.

Фасування – в чистійтарі, (у закритиххарчовихпластмасовихвідрах). Урожай 2022-2023 року.

Горошокконсервований

кг

130

Консервований горох - зеленого кольорупритаманнийкольору гороху консервованому, без сторонніхзапахів,., без цвілі та білогональоту. Горошок в банціцілий, не м’ятий, Товар при поставці, повинен матисертифікатякості. Без ГМО, щомає бути зазначено на упаковці. Повинна відповідативимогам ДСТУ. Урожай 2022-2023 року.

 

ІІ. ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

1. Запропонований товар повинен відповідати вимогам Законів України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якість харчових продуктів»,  державних стандартів (технічних умов) і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.

 2. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, правильно маркованим та відповідатидіючимдержавним стандартам. Товар повинен бути свіжим, терміни та умовийогозберігання не порушені. Упаковка товару повинна бути не пошкоджена.Відповідальність за виконаннявимогекологічноїбезпеки та вимогіззабезпеченнявимогтехнікибезпеки при постачанні товару несеУчасник. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально-розвантажувальних робіт. Учасникгарантуєзменшенняцін на товар у випадкувідповідногозменшенняринковихцін.

3.  Учасникгарантуєякість товару, щопостачаєтьсяЗамовнику за договором про закупівлюпротягомвстановленого строку придатності товару.

4.При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (товаро-транспортна накладна, посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

5.Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

6. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема:

-  продукти, що містять генетично модифіковані організми;

- продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти;

- продукти, що містять акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію

7.Доставка товару транспортом постачальника, завантажувально -розвантажувальні роботи за рахунок постачальника

Товар має постачатися дрібними партіями у кількості та асортименті згідно із заявками Замовника.

Товар повинен бути свіжим, терміни та умови його зберігання не порушені. Упаковка товару повинна бути не пошкоджена.

Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально-розвантажувальних робіт.

Учасник гарантує зменшення цін на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.

Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил і мати санітарний паспорт та санітарну книжку водія (завірені копії подаються одноразово в бухгалтерію).

Доставка та відвантаження товару здійснюється транспортом та за рахунок постачальника.

Автомобіль повинен відповідати санітарним вимогам.

Приймання товару проводиться з обов’язковим виконанням вхідного контролю та візуального огляду. У разі постачання Постачальником товару, який не відповідаєякісним та технічним показникам згідно вимог тендерної документації Замовника і не пройшов вхідного контролю та візуального огляду такий товар Замовником не приймається і повертається Постачальнику. Товар, який був повернутий Замовником, як такий що не відповідає вимогам замовника Постачальник у термін до 2 год. 00 хв. замінює на відповідний товар згідно вимог Замовника. У разі не постачання товару (не постачання товару, не своєчасне постачання товару, не заміни товару при поверненнійогоЗамовником, не своєчаснузаміну товару при поверненні його Замовником) Замовником в односторонньому порядку складається акт невиконання умов договору Постачальником і повідомляється про це Постачальнику. При невиконанні Постачальником умов договору в кількості трьох разів Замовником в односторонньому порядку здійснюється розірвання угоди.

Поставка товару здійснюється невеликими партіями у кількості згідно заявок за рахунок Постачальника, водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні виконувати вантажно-розвантажувальні роботи.

Постачальник отримує від Замовника усну заявку за телефоном про необхідний обсяг Товару і має здійснити поставку Товару Замовнику протягом двох днів з моменту отримання усної заявки від Замовника.

Доставка товару здійснюється своєчасно без всяких відхилень за адресами закладів освіти.

Термін поставки: 2 рази на тиждень в робочі дні з 08-00 до 16:00 годин.

Термін використання товару, що поставляється – не менше 90% від терміну, визначеного виробником.

Товар має бути вітчизняного походження.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій: копії документів, які підтверджують якість, безпечність та відповідність ДСТУ на кожне найменування Товару.

Відповідно до Наказу МОЗ № 234 від 24.03.2016року Про затвердженняСанітарного регламенту для дошкільнихнавчальнихзакладів.

Тендерна пропозиція, що не відповідає технічній частині, буде відхилена як така, що не відповідає вимогам замовника.

Примітки.

При постачанні предмета закупівлі до закладів освіти необхідно дотримуватись вимог Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів №771/97-ВР від 21.03.2021р., наказів Міністерства освіти і науки  України та Міністерства охорони здоров’я № 298/227 від 17.04.2006 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 року за №523/12397 та наказом Міністерства охорони здоров’я України № 234 від 24.03.2016р., зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за № 563/28693 Про затвердження Санітарного регламенту для  дошкільних навчальних закладів(санітарних норм і правил, інших нормативних документів, які регулюють процес забезпечення продуктами харчування дітей і підлітків в організованих колективах).

Продукти харчування повинні мати супровідні документи, що підтверджують їх походження, безпечність і якість, відповідність ДСТУ (ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації і збереження).

При передачіпродуктівхарчуванняпокупцевіпостачальник повинен надаватипервиннідокументибухгалтерськогооблікута товарно-транспортнінакладні.

Постачанняпродуктівхарчування:

  • здійснюється транспортом постачальника;
  • коженавтотранспортнийзасібУчасника, який буде пов'язаний з перевезенням предмету закупівлі повинен відповідативимогамнормативнихдокументів;
  • працівникиУчасника, якібудутьпов'язані з постачанням предмета закупівлі, водій транспорту, а також особи, щосупроводжуютьпродукти у дорозіповинніматиособистімедичні книжки, з відміткамирезультатівмедичногоогляду, дійсних на дату постачання;
  • водій транспорту або  особи, щосупроводжуютьпродуктиповиннівиконувативантажно-розвантажувальніроботи, бути забезпеченісанітарнимодягом (халатом, рукавицями, тощо).
  • Надає товарно-транспортнунакладну і в обов’язковому порядку додаєтьсясертифікатиякості товару.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:

1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;

2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178;

3.Інші нормативні акти сфери публічних закупівель та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

 

Уповноважена особа  _____________ Любов КОБРИН

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень