A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільноїосвіти, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 13.02.2023 13:27
Кількість переглядів: 49

ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ВИГОДСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільноїосвіти, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Відділ освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради, вул. Д.Галицького, 75, смт. Вигода, Калуський район, Івано – Франківської області, 77552, код ЄДРПОУ -  43162486.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Пшоно, рис, крупа гречана, крупа вівсяна, крупа кукурудзаня, борошно в/г, крупа пшенична, крупа ячмінна, крупа перлова, горох, булгур, для закладів дошкільної освіти Вигодської селищної ради; 15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

Вид процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями згідно пункту 37 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положення Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі - Особливості).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі здійснено на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.

Розрахунок потреби на 2023 рік проведено згідно заявок на продукти харчування закладами дошкільної освіти.Очікувана вартість закупівлі –267365,00 (двісті шістдесят сім тисяч триста шістдесят п'ять гривень 00 копійок)з ПДВ.

Розмір бюджетного призначення: 267365,00  грн. згідно з планом кошторисних асигнувань Замовника.

Нормативно-правове регулювання. Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами, Особливостями, та іншими нормативними документами, та іншими нормативно-правовими актами, що стосуються предмета закупівлі.

Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — до 31.12.2023 р. включно.

 

ДК 021:2015 – 15610000-7 Продукція борошномельно-круп’яної промисловості

Найменуванняпродукції (предмет закупівлі)

Код ДК 021:2015 згідно з наказом МЕРТ №1082 від 11.06.2020

 

Одиницявиміру

Потреба

 

Характеристика товару

Пшоно

 

 

 

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

805

Крупа пшоно, вищийґатунок, шліфована. Повинна матижовтийколіррізнихвідтінків, притаманнийпшону смак та запах, бути чистим, сухим, без затхлості та плісняви. Без шкідників. Вигляд: розсипчастамаса. Вологість не більше 14 %. Фасована в прозору упаковку: пластиковічиполіетиленовіпакети. Маса нетто 800-1000 г. Маркування державною мовоюзгідно з ДСТУ. На кожнійодиниціфасування повинна бути наступнаінформація: назвахарчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термінпридатності та умовизберігання, дані про харчову та енергетичнуцінність. Без ГМО, щомає бути зазначено на упаковці. Оцінкаякості: ДСТУ 1055:2006 Крупи, щошвидкорозварюються.

Рис

код ДК 021:2015:

15614200-7 рис шліфований

кг

1030

Рис вищийґатунок, круглоїформи, білий, не пропарений, шліфований. Зерна рису цілі, напівпрозорогокольору. Смак і запах зерен характернийдля рису, без сторонніхзапахів, не затхлий, не пліснявий. Наявністьшкідників не допускається. Фасування у прозору упаковку (пластиковічиполіетиленовіпакети), вагою 800-1000 г. Маркування державною мовоюзгідно з ДСТУ. На кожнійодиниціфасування повинна бути наступнаінформація: назвахарчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термінпридатності та умовизберігання, дані про харчову та енергетичнуцінність. Без ГМО, щомає бути зазначено на упаковці. Якістьзгідно з ДСТУ 4965:2008 Рис. Технічніумови (абоеквівалент).

Крупа гречана

 

 

 

 

 

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

710

Крупа гречана, вищий або 1-й ґатунок, крупного розміру, ядриця. Пропарена або смажена. Розсипчаста маса, характерна для цього виду круп. Допускають наявність дрібнодроблених круп не більше ніж 3,0% за масою. Колір: жовто-коричневий різних відтінків. Смак і запах притаманний для цього виду круп без стороннього присмаку та запаху і ознак затхлості та плісняви. Консистенція після варіння – властива готовим другим стравам, звареним до повної кулінарної готовності. Допускають незначну розвареність круп. Наявність шкідників не допускається. Волога: не більше 10 % Фасована у пластикові чи поліетиленові пакети. Маса нетто 800-1000 г Маркування державною мовою згідно з ДСТУ. На кожній упаковці повинна бути наступна інформація: назва продукту, назва виробника, вага нетто, склад продукту, дата.

Виготовлення, термін придатності та умови зберігання. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Якість згідно з ДСТУ 7697:2015 Крупи гречані. Технічні умови (або еквівалент).

 

Крупа вівсяна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

код ДК 021:2015:

15613100-9вівсяна крупа

кг

170

Товар має бути відповідного кольору.

Запах: притаманний відповідному продукту, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий.

Смак: свіжої, доброякісної крупи притаманний відповідній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Вологість не повинна перевищувати встановлених нормативними діючими документами параметрів.

Зараженість амбарними шкідниками не допускається.

Товар не повинен містити ГМО, шкідливих, небезпечних та токсичних речовин.

Повинен відповідати встановленим діючим ДСТУ.

Крупа кукурудзяна

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

175

                   Зовнішнійвигляд: розсипчаста, суха, чиста, однорідногорозміру та кольору, без грудочок, запах властивийкукурудзянійкрупібез сторонніхзапахів, не затхлий без плісняви, без сторонніхприсмаків, не кислий, не гіркий. Товар по якості та безпечності повинен відповідатидіючим на момент проведеннязакупівель ДСТУ.

Борошно в/г

 

 

 

 

 

код ДК 021:2015:15612100-2Борошно

кг

1870

Борошнопшеничне. Борошнопшеничневищогоґатунку. Колірбілийабобілий з жовтимвідтінком, запах властивий пшеничному борошну, без сторонніхзапахів, не затхлий, не пліснявий. Смак властивий пшеничному борошну, без сторонніхприсмаків, не кислий, не гіркий. Наявністьшкідників не допускається. Фасоване у паперовіпакети вагою 2-5 кг абоновімішки з тканиничи з поліпропілену вагою 5 кг. Без ГМО, щомає бути зазначено на упаковці. Якістьзгідно з ГСТУ 46.004-99 Борошнопшеничне. Технічніумови (абоеквівалент) Маркування державною мовоюзгідно з ДСТУ/ГСТУ

Крупа пшенична

 

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

160

Крупа пшеничнавищийабо І ґатунок. Вид – Артек. Має бути добре відшліфована на мілкічастинки; чиста, без домішок, без шкідників, без сторонніхзапахів, без плісняви. Зовнішнійвигляд повинен відповідатиданому виду круп. Вологість не більше 14%. Фасована у пластиковічиполіетиленовіпакети. Маса нетто 800-1000 г. Без ГМО, щомає бути зазначено на упаковці. Якістьзгідно з ДСТУ 7699:2015 Крупипшеничні. Технічніумови (абоеквівалент). Маркування державною мовоюзгідно з ДСТУ

Крупа ячмінна

 

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

300

Крупа ячмінапершогоґатунку, виготовленавідповідно ДСТУ. Колір та смак відповідноячміннійкрупі, без стороннього смаку та запаху. ВідповідністьіншимвимогамдіючогосанітарногозаконодавстваУкраїни, нормам харчування. Сертифікатвідповідності, посвідченняякості (деклараціявиробника), висновокдержавноїсанітарно-епідеміологічноїекспертизи, маркування на упаковці. Фасована в прозору упаковку: пластиковічиполіетиленовіпакети. Маса нетто 800-1000 г.

Крупа перлова

 

 

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

70

Товар має бути відповідного кольору.

Запах: притаманний відповідному продукту, без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий.

Смак: свіжої, доброякісної крупи притаманний відповідній крупі, без сторонніх присмаків, не кислий, не гіркий.

Вологість не повинна перевищувати встановлених нормативними діючими документами параметрів.

Зараженість амбарними шкідниками не допускається.

Товар не повинен містити ГМО, шкідливих, небезпечних та токсичних речовин.

Повинен відповідати встановленим діючим ДСТУ.

Горох

 

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

580

Горох зелений різних відтінків (із сім’ядолями, що просвічуються крізь насіннєву оболонку). Запах властивийгороховим крупам без сторонніхзапахів, не затхлий, не пліснявий, без сторонніхприсмаків. Крупа повинна відповідатиумовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, якідіють на момент проведенняпроцедуризакупівлі. Крупа повинна бути чиста, суха, вологість не повинна перевищуватинорми.

Не заражена шкідниками.

Булгур

 

 

код ДК 021:2015: 15613000-8 Продукціяіз зерна зернових культур

кг

400

Бургур шліфований кругло-зернистий цілий - має дещо шорстку поверхню,  білого кольору з поодинокими зернами з кольоровими відтінками, з притаманним крупі смаком та запахом. Крупа повинна відповідати вимогам ГОСТ (ТУ), виготовлятись згідно з рецептурами та технологічними інструкціями, із додержанням санітарних правил для підприємств харчоконцентратної промисловості, чинних в Україні.

 

 

ІІ. ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

1. Запропонований товар повинен відповідати вимогам Законів України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якість харчових продуктів»,  державних стандартів (технічних умов) і не містити ГМО, шкідливих або небезпечних добавок.

 2. Товар повинен бути безпечним, придатним до споживання, правильно маркованим та відповідатидіючимдержавним стандартам. Товар повинен бути свіжим, терміни та умовийогозберігання не порушені. Упаковка товару повинна бути не пошкоджена.Відповідальність за виконаннявимогекологічноїбезпеки та вимогіззабезпеченнявимогтехнікибезпеки при постачанні товару несеУчасник. Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально-розвантажувальних робіт. Учасникгарантуєзменшенняцін на товар у випадкувідповідногозменшенняринковихцін.

3.  Учасникгарантуєякість товару, щопостачаєтьсяЗамовнику за договором про закупівлюпротягомвстановленого строку придатності товару, при умовідотриманняЗамовником умов зберігання.

4.При поставці товару копії супровідних документів, що підтверджують якість та безпечність товару надаються на кожну партію товару (товаро-транспортна накладна, посвідчення (сертифікат, тощо) якості, або декларація виробника, де вказується дата виготовлення, умови та термін зберігання, або висновки Державної санітарно-епідеміологічної служби, інші документи, що передбачені чинним законодавством України).

5.Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.

6.Доставка товару транспортом постачальника, завантажувально -розвантажувальні роботи за рахунок постачальника

Товар має постачатися дрібними партіями у кількості та асортименті згідно із заявками Замовника.

Товар повинен бути свіжим, терміни та умови його зберігання не порушені. Упаковка товару повинна бути не пошкоджена.

Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

Ціни вказуються з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, транспортних витрат, навантажувально-розвантажувальних робіт.

Учасник гарантує зменшення цін на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.

Транспортні засоби для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил і мати санітарний паспорт та санітарну книжку водія (завірені копії подаються одноразово в бухгалтерію).

Доставка та відвантаження товару здійснюється транспортом та за рахунок постачальника.

Автомобіль повинен відповідати санітарним вимогам.

Приймання товару проводиться з обов’язковим виконанням вхідного контролю та візуального огляду. У разі постачання Постачальником товару, який не відповідаєякісним та технічним показникам згідно вимог тендерної документації Замовника і не пройшов вхідного контролю та візуального огляду такий товар Замовником не приймається і повертається Постачальнику. Товар, який був повернутий Замовником, як такий що не відповідає вимогам замовника Постачальник у термін до 2 год. 00 хв. замінює на відповідний товар згідно вимог Замовника. У разі не постачання товару (не постачання товару, не своєчасне постачання товару, не заміни товару при поверненнійогоЗамовником, не своєчаснузаміну товару при поверненні його Замовником) Замовником в односторонньому порядку складається акт невиконання умов договору Постачальником і повідомляється про це Постачальнику. При невиконанні Постачальником умов договору в кількості трьох разів Замовником в односторонньому порядку здійснюється розірвання угоди.

Поставка товару здійснюється невеликими партіями у кількості згідно заявок за рахунок Постачальника, водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні виконувати вантажно-розвантажувальні роботи.

Постачальник отримує від Замовника усну заявку за телефоном про необхідний обсяг Товару і має здійснити поставку Товару Замовнику протягом двох днів з моменту отримання усної заявки від Замовника.

Доставка товару здійснюється своєчасно без всяких відхилень за адресами закладів освіти.

Термін поставки: 2 рази на тиждень в робочі дні з 08-00 до 16:00 годин.

Термін використання товару, що поставляється – не менше 90% від терміну, визначеного виробником.

Товар має бути вітчизняного походження.

Учасники процедури закупівлі повинні надати в складі тендерних пропозицій: копії документів, які підтверджують якість, безпечність та відповідність ДСТУ на кожне найменування Товару.

Відповідно до Наказу МОЗ № 234 від 24.03.2016року Про затвердженняСанітарного регламенту для дошкільнихнавчальнихзакладів.

Тендерна пропозиція, що не відповідає технічній частині, буде відхилена як така, що не відповідає вимогам замовника.

Примітки.

При постачанні предмета закупівлі до закладів освіти необхідно дотримуватись вимог Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів №771/97-ВР від 21.03.2021р., наказів Міністерства освіти і науки  України та Міністерства охорони здоров’я № 298/227 від 17.04.2006 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 5 травня 2006 року за №523/12397 та наказом Міністерства охорони здоров’я України № 234 від 24.03.2016р., зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14 квітня 2016 р. за № 563/28693 Про затвердження Санітарного регламенту для  дошкільних навчальних закладів(санітарних норм і правил, інших нормативних документів, які регулюють процес забезпечення продуктами харчування дітей і підлітків в організованих колективах).

Продукти харчування повинні мати супровідні документи, що підтверджують їх походження, безпечність і якість, відповідність ДСТУ (ґатунок, категорію, дату виготовлення на підприємстві, термін реалізації і збереження).

При передачіпродуктівхарчуванняпокупцевіпостачальник повинен надаватипервиннідокументибухгалтерськогооблікута товарно-транспортнінакладні.

Постачанняпродуктівхарчування:

  • здійснюється транспортом постачальника;
  • коженавтотранспортнийзасібУчасника, який буде пов'язаний з перевезенням предмету закупівлі повинен відповідативимогамнормативнихдокументів;
  • працівникиУчасника, якібудутьпов'язані з постачанням предмета закупівлі, водій транспорту, а також особи, щосупроводжуютьпродукти у дорозіповинніматиособистімедичні книжки, з відміткамирезультатівмедичногоогляду, дійсних на дату постачання;
  • водій транспорту або  особи, щосупроводжуютьпродуктиповиннівиконувативантажно-розвантажувальніроботи, бути забезпеченісанітарнимодягом (халатом, рукавицями, тощо).
  • Надає товарно-транспортнунакладну і в обов’язковому порядку додаєтьсясертифікатиякості товару.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:

1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;

2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178;

3.Інші нормативні акти сфери публічних закупівель та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

 

Уповноважена особа  _____________ Любов КОБРИН

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень