A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Презентація книги Світлани Швець "Історія села Гузіїв"

Дата: 09.03.2023 14:08
Кількість переглядів: 8

«Історична книга про минуле, але задля того, щоб у нас було майбутнє» – так можна назвати вчорашню презентацію книги Світлани ШВЕЦЬ «Історія села Гузіїв».

Світлана ШВЕЦЬ – економіст за освітою, член правління Долинської районної організації «Просвіта», член клубу краєзнавців при музеї «Бойківщина» у місті Долина, президент клубу «Золота осінь» при Долинській центральній публічній бібліотеці.

Авторка поділилася досвідом написання такої історичної книги, роботою в архівах, збором матеріалу в жителів села.

До зустрічі долучився дослідник та краєзнавець Іван ЯРИЧ - колишній головний редактор часопису "Свіча". Він доповнив Світлану Василівну та ознайомив з іншими дослідницькими працями про населені пункти нашої громади.

На творчу зустріч завітали: заступниця голови Вигодської селищної ради Оксана ДАНЧУК, начальник Відділу культури Вигодської селищної ради Руслан КУРУС та небайдужі до історії бібліотекарі закладів освіти, бібліотек населених пунктів, освітяни та працівники культури.

Підсумки зустрічі підвів Віталій ОЛІЙНИК, начальник Відділу освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради. Який зазначив, що дана книга хоча і не про історію населеного пункту нашої громади, але вона може слугувати поштовхом і посібником для дослідження історії нашого краю, вивчення учнями своєї історії.

Висловлюємо щирі слова вдячності Світлані ШВЕЦЬ та Івану ЯРИЧУ за приємні емоції та подаровані книги.

Дякуємо Сергію Андрусяку - директору Центру спадщини Вигодської вузькоколійки, на базі якого відбулась презентація книги.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень