A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Засідання круглого столу «Сучасний заклад дошкільної освіти: Лідерство. Диджиталізація. Майбутній капітал (на прикладі гірського регіону)» у м. Івано-Франківськ

Дата: 15.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 13

Світ рухається вперед, освіта не стоїть осторонь змін та викликів сьогодення. Дошкільна освіта, як основа виховання та навчання майбутнього покоління, також потребує вдосконалення та деяких перетворень.

З огляду на проблеми дошкільної освіти загалом, і особливо у гірських регіонах, підкомітет з питань раннього розвитку та дошкільної освіти Комітету Верховної ради України з питань освіти, науки та інновацій організував засідання круглого столу «Сучасний заклад дошкільної освіти: Лідерство. Диджиталізація. Майбутній капітал (на прикладі гірського регіону)» у м. Івано-Франківськ на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

У зустрічі взяли участь: селищний голова Вигодської селищної ради Микола МАЦАЛАК та начальник Відділу освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради Віталій ОЛІЙНИК Vitalij Olijnyk .

Тематика круглого столу охоплювала досить широкий спектр науково-теоретичних та практичних питань за такими напрямами:

• презентація концепції сучасного ЗДО;

• презентація «дорожньої карти» впровадження «Концепції сучасного ЗДО»;

• залучення громад гірських регіонів до співпраці заради майбутнього;

• ознайомлення з можливістю відкриття ЗДО в будь якому куточку країни;

• налагодження методичної підтримки та навчання педагогів;

• презентація платформи Mr. Leader;

• обговорення сучасних архітектурних рішень для ЗДО.

До зустрічі долучилися: Міністр освіти і науки України Оксен ЛІСОВИЙ, Міністерка освіти і науки України (2016-2019) Лілія ГРИНЕВИЧ, депутати, ректори університетів та освітяни, яким не байдужий розвиток дошкільної освіти.

Під час засідання круглого столу було обговорено багато важливих тем щодо залучення всіх дітей віком від 3 до 6 років до здобуття якісної дошкільної освіти.

Ця зустріч – це важливий крок до змін у вихованні майбутнього покоління нашої держави та громади, зокрема.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень