A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

ПРОЄКТ «ВІДНОВА:UA»

Дата: 12.07.2023 14:58
Кількість переглядів: 59


Перший день...

«ВідНОВА:UA» вже у Вигоді!

Перший день проєкту – це про нові знайомства, враження, довід та дуже багато спілкування! А зараз детальніше про те, що відбувалося вчора:

Всіх учасників проєкту привітала заступниця голови із питань діяльності виконавчих органів та гуманітарної політики Оксана Данчук;

Отримали приємні сюрпризи від партнерів програми;

Сформували свої очікування від проєкту, проговорили також і страхи;

Добре роззнайомилися та розповіли про свої громади, а також про те, за що ми любимо свої рідні куточки;

Попрацювали на об’єкті;

У форматі живої бібліотеки дізналися про громадську участь та можливості для молоді, наприклад, участь в проєктах молодіжних рад, БУР, Еразмус+, ГО «ТИ ЗМІНИ», ФРІ, а також ділилися власним досвідом. Дякуємо за участь та цікаву інформацію Світлані Івасишин, голові ГО «ТИ ЗМІНИ» та Наталії Футерко, головному спеціалісту Відділу освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради.

Рефлексували за допомогою метафоричних карт.

І, звісно, багато сміялися!

Попереду – другий день, а отже, новий досвід та ще більше вражень!

 Настрій на фото передала Оксана Грановська.

Програма залучення молоді до відновлення країни ВідНОВА:UA здійснюється Міністерство молоді та спорту України, Державною установою Всеукраїнський молодіжний центр та ГО «Центр політичних студій та аналітики Центр "Ейдос" за підтримки Програми розвитку ООН UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансування урядів Данії та Японії.


Другий день...

День 2 – це про…

Розминку серед краси;

 Інтенсивно та злагоджено попрацювати;

 Поговорити про меми із Романом Мельником, зрозуміти, чому меми стали частиною культури, а не лише легким жартом, проаналізувати тенденцію і спрогнозувати «рецепт успіху» мему, але без шароварщини;

Мати ТЕД-бесіди про самоідентифікацію, зрозуміти, що національне починається із локального. Тож самоідентифікація розпочинається із любові до свого: своєї домівки, громади, заняття. Сприйняття України теж розпочинається із самоусвідомлення. Історіями ділилися Михайло Лапчук, громадський діяч, актор народного аматорського театру, Андрій Данкович, художник, автор коміксів, Оксана Камалєтдінова, членкиня Молодіжної ради Вигодської селищної ради та Молодіжної ради при Івано-Франківській ОД(В)А.

Що ж принесе нам день прийдешній? Розкажемо завтра)

Програма залучення молоді до відновлення країни «ВідНОВА:UA» здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» (Всеукраїнський молодіжний центр )та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» (Центр "Ейдос" )за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні )та фінансування урядів Данії та Японії.

#відноваюа #відновленняукраїни #проектвіднова #vidnovaua #відбудовуємо_україну #відноваукраїни


Третій день...

як пройшов 3 день на «ВідНОВА:UA»?

Розповідаємо:

Зробили розминку;

Поспілкувалися, щоб пізнати один одного краще;

Насолоджувалися та надихалися гірськими краєвидами під час мандрівки Карпатським трамваєм, знайомилися із бойківською культурою через майстерклас із сироваріння на овечій фермі «Дубовий кут», а згодом і дегустували сир.

Інтенсивно попрацювали над відновленням приміщення.

Порефлексували над отриманими враженнями за день.

Поділимося з вами окремими думками волонтерів: «Це вперше я в горах. Побачивши водоспади,

я відчула, що це справді місце сили»; «Мене вразили люди. Коли ми їх слухаємо, розуміємо, скільки вони роблять і як це важливо. А потім оглядаємося на своє коло спілкування і розуміємо, що такі ж люди серед нас. Кожна людина - це історія України». «Я вражена тут усім. Горами, людьми. Коли дивлюсь, як у такий непростий час люди знаходять можливості реалізуватися, особливо, розвиваючи щось таке своє, рідне, я розумію, чому Україна саме така, незламна і особлива».

Програма залучення молоді до відновлення країни «ВідНОВА:UA» здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні )та фінансування урядів Данії та Японії.

#відноваюа #відновленняукраїни #проектвіднова #vidnovaua #відбудовуємо_україну #відноваукраїни


День четвертий...

Погомонимо про день 4!

Він запам'ятався:

 Танцювальною руханкою;

 Вже помітним результатом власної роботи на об'єкті;

 Вільним часом, проведеним за грою у волейбол;

Відвідинами інтерактивного музею "Центр спадщини Вигодської вузькоколійки". Чому інтерактивним? Тому що всі експонати не тільки можна, але й треба потримати в руках, понюхати, випробувати. Можна залізти в нору до лисички, спробувати сплавляти деревину, вирахувати тварину за слідами... Ой, чого лише там не можна!

 Вправою на довіру та самоусвідомлення. Для багатьох це був новий досвід подібного формату, але для всіх він був однозначно цінним.

 Рефлексією, на якій прийшли до висновку, що часу надто мало. Ми хочемо ще!

 Чарівним закінченням вечора.

Цвіт папороті ми не знайшли, та ватра і пісні побіля неї - це окремий вид аури обміну.

Сьогодні останній день обміну, тож чекаємо від нього не менше, ніж вже було. Слідкуйте!

Програма залучення молоді до відновлення країни «ВідНОВА:UA» здійснюється Міністерство молоді та спорту України Державною установою Всеукраїнський молодіжний центр та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» Центр "Ейдос" за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансування урядів Данії та Японії.

ВідНОВА:UA


День п'ятий...

Підсумки «ВідНОВА:UA»:

 Збадьорились на танцювальній руханці;

 Попрацювали на об’єкті;

 Презентували свої громади, підкріплюючи свої слова цитатами із творчості І.Я. Франка. Ще раз переконалися, що:

Наша країна надзвичайно багата і різноманітна

Поезія має неймовірну силу виражати неохопне кількома влучними словами.

 Переконалися, що наша молодь – неймовірна. У складний час ніхто не опускає рук, а тільки ще завзятіше працює. Знаючи, які виклики зараз стоять перед українцями, скільки ще перед нами роботи попереду, щоб Україна була такою, якою ми хочемо її бачити, передамо настрій обміну словами Каменяра: «Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод

Не спинить вас!». І ми не збираємось спинятись!

 Створили карту єдності і зрозуміли, що із просто «я» за п’ять днів стало «ми». За допомогою унаочнення масштабували це усвідомлення. «ВідНОВА:UA» зібрала в одному місці людей із різних куточків України, а це ж лише одна із багатьох команд. І в кожного з нас в інших місцях є знайомі та друзі, які також роблять свій внесок у відновлення країни. А ще ж ми можемо подорожувати і допомагати один одному. Таким чином ми всі один із одним поєднанні, не зважаючи на те, у якому місці проживаємо.

 Подякували один одному за проведений разом час, спільну працю, обмін досвідом, довірливі розмови, підтримку, розуміння, жарти… Одним словом – за все те, що зробило ці дні саме такими, якими вони були.

 І, звісно, обмінялися побажаннями (і обіцянками зібратися ще не раз!)

За неймовірні фото дякуємо Оксані Грановській.

Програма залучення молоді до відновлення країни «ВідНОВА:UA» здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН в Україні )та фінансування урядів Данії та Японії.


Джерело фото та текстових матеріалів: https://www.facebook.com/molradaVyhoda

 




« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень