A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Відбулось засідання міжшкільної методичної комісії керівників закладів освіти Вигодської селищної ради

Дата: 25.03.2021 17:18
Кількість переглядів: 10

З метою підвищення рівня управлінської компетентності керівників закладів загальної середньої освіти шляхом модернізації організаційних форм та змісту науково-методичної роботи 24 березня 2021 року була проведена онлайн оперативна нарада членів міжшкільної методичної комісії керівників закладів освіти Вигодської селищної ради. В нараді взяв участь начальник Відділу освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради Віталій Олійник.

Керівником ММК Ольгою Совою були порушені актуальні для педагогічної спільноти питання нормативно-правової бази атестації педагогічних працівників та деякі проблемні питання підвищення кваліфікації: регулярність набуття педагогічними працівниками нових знань та вдосконалення раніше набутих компетентностей; форми, види і обсяги підвищення кваліфікації та визнання педагогічними радами закладів освіти документів про підвищення кваліфікації.

Начальник Відділу освіти Віталій Олійник проінформував керівників закладів освіти про участь нашої громади  у конкурсі територіальних громад для надання підтримки у розробці стратегій розвитку  Програми U-LEAD з Європою. Розробка стратегії розвитку освіти здійснюється відповідно до сучасних потреб суспільства і кожного громадянина щодо якісної освіти, яка забезпечує повноцінний розвиток кожної дитини і її успішну інтеграцію в українське суспільство та європейську спільноту, забезпечення гармонійного розвитку людини як найвищої цінності. Вона передбачає реалізацію системного розвитку галузі та її вдосконалення і враховує особливості, демографічну ситуацію та соціальні потреби населення нашої громади.

Обговорились питання закінчення 2020/2021 навчального року, забезпечення виконання державних програм, підготовки до проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО для повної загальної середньої освіти та звільнення від ДПА учнів початкової і базової середньої освіти.

Віталій Васильович надав поради щодо забезпечення якості освіти в закладах освіти громади та її моніторингу і запропонував кваліфіковану допомогу щодо  моніторингу  якості освіти, як складової  управлінської діяльності керівника ЗЗСО.

Турбуючись про підвищення рівня та якості освіти в закладах освіти громади, доцільно надалі об’єднувати зусилля органів місцевого самоврядування, фахівців у сфері освіти, соціального захисту, охорони здоров’я, культури та спорту, працівників органів внутрішніх справ, недержавних громадських організацій щодо громадянсько-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, вдосконалення освітнього середовища, покращення умов навчання учнів і забезпечення якісної освіти у всіх освітніх закладах громади.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень