A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Засідання Школи лідерів закладів загальної середньої освіти Вигодської селищної ради

Дата: 21.12.2023 09:11
Кількість переглядів: 7

15 грудня 2023 року відбулося 12-те засідання Школи лідерів закладів загальної середньої освіти Вигодської селищної ради, яке пройшло у форматі майстер-класу з виготовлення різдвяного «павука» 🧶🪡

Який він - дух справжнього українського Різдва? Що криється за сучасною обгорткою цього свята? Як святкували Різдво наші прабабусі і прадідусі? Саме ці запитання сприяли втіленню ідеї проведення такого майстер-класу.

«Павук» був невід'ємною частиною українського Різдва. Виникнення традиції його створення пов'язують ще з язичницькими віруваннями. Із приходом християнства з’явилася легенда про те, що павук «заснував» вхід до печери, в якій заховались Мати Божа із дитятком від Іродових воїнів, таким чином врятувавши Святу Родину від загибелі. Виготовляли цей різдвяний атрибут зі стебел соломи. Вважалося, що така прикраса забирає негативну енергію і гармоніює простір в оселі.

Під час майстер-класу лідерам вдалося опанували навички створення цієї автентичної прикраси і ніхто не пішов додому без частинки українського Різдва.

За проведений майстер-клас та цікаву розповідь про історію різдвяного «павука» дякуємо неймовірній майстрині Мирослава Балазюк🙂



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень