A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Вигодської селищної ради

Новини відділу

Відбулась серпнева методична онлайн-студія вчителів фізичної культури та предмету «Захист України»

25 серпня відбулась серпнева методична онлайн-студія вчителів фізичної культури та предмету «Захист України». Мета заходу полягала в ознайомленні  учасників з новими підходи до змісту занять фізичною культурою та організацією освітнього середовища за вимогами  Нової української школи, яка б стимулювала б  фізичну рухову активність школяра в умовах цифровізації освіти. Було розглянуто кілька тем: - Організація освітнього процесу з фізичної культури, навчальні програми, планування, оцінювання, особливості різних форм навчання (дистанційна форма (онлайн), очна форма (офлайн) та інші в тому числі для дітей, які знаходяться за кордоном), фізкультурно-оздоровча діяльність. - Особливості оцінювання навчальних досягнень учнів освітньої галузі «Фізична культура». - Здійснення підготовки учнівської, студентської молоді до Захисту України в період правового режиму воєнного стану.        Під час онлайн-зустрічі виникло дуже багато робочих питань щодо організації освітнього процесу в НУШ. Тому учасниками студії було прийняте рішення про створення робочої групи на базі Вигодського ліцею, яка 29 серпня  зібрала фахівців освітньої галузі «Фізична культура» та «Захист України». Учителів громади ознайомлено з методичними рекомендаціями щодо викладання фізичного виховання у 2022-2023 н.р., обговорено основні зміни та актуальні проблеми. В результаті спільної плідної роботи, обгрунтованих суперечок та враховуючи методичні рекомендації, пропоновано вчителям фізичної культури при виборі варіативних модулів по своїх закладах керуватися такими критеріями  як наявність матеріально-технічної бази, регіональні традиції, кадрове забезпечення та бажання учнів. Навчальну програму, складену на основі пропонованої модельної, затвердити на педагогічній раді школи.          Вчителі предмету «Захист України» презентували зміни в навчальній програмі  (наказ МОН №698 від 3.08.2022 року), наголосили на важливість викладання нових актуальних тем, які стосуються воєнного стану в країні. Щодо   гуртків  було прийняте рішення про розроблення авторської програми по закладах вчителями предмету на основі матеріалів та практики попередніх років та прийняття її на рівні освітнього закладу.  

09:49 30.08.2022

Серпнева конференція «Освіта в контексті нових викликів часу»

З метою належної підготовки до нового 2022/2023 навчального року, у рамках серпневої конференції для керівників закладів освіти Вигодської селищної ради Відділом освіти, молоді та спорту Вигодської селищної ради проведено workshop «Освіта в контексті нових викликів часу».  

10:56 29.08.2022

З Днем Державного прапора України 

День прапора України почали відзначати в 2004 році за наказом Леоніда Кучми, а сам державний прапор був затверджений в 1992 році. Синій колір символізує небо, а жовтий - пшеницю. Блакитні небеса над безкрайніми польовими просторами матінки України - відбиваються на полотні нашого прапора! Пишайся своїм прапором, патріот, адже Україна - мужня духом, велика та квітуча країна! Піднеси прапор над головою, хай вільний вітер хвилює його хвилями свободи та легкості! Радуйся, танцюй та веселись під синьо-жовтим небом!

15:58 23.08.2022

Навчальні посібники для педагогів закладів освіти Вигодської селищної ради

Сучасна освіта потребує нового підходу у навчанні та вихованні учнів. Щоб допомогти педагогам зрозуміти освітню реформу, працювати плідно та ефективно існує безліч джерел інформації. Це інтернет-ресурси, засоби масової інформації, книги, підручники, навчально-методичні посібники, журнали тощо.

13:38 19.08.2022

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень